ESTIA

Šarmantna privlačnost posebno odabranih materijala, tačna izrada u svakoj fazi proizvodnje i pouzdanost kompanije koja posluje u industriji nameštaja više od 25 godina: ove vrednosti izdvajaju porodičnu firmu ESTIA, koja je i danas reper za elegantan nameštaj vrhunskog kvaliteta.

Foto: Relja Ivanić

Specijalizovana za opremanje enterijera i izrade “custom-made” komada nameštaja, Estia tim sačinjen je od 30 zaposlenih, i to vrsnih stolara,lakirera i projektanata, koji zajedničkim radom stvaraju prelepe proizvode. Za enterijer “Porodične Kuće “ po projektu Studia Architehna, Estia je uradila sav ugradan i pokretan nameštaj kao i ulazna vrata.

Ime ESTIA je grčkog porekla i označava kuhinju, tj. ognjište i najtopliji deo kuće oko kojeg se okuplja porodica, što kuhinja u ovom projektu svakako i jeste. Radjena je od kombinacije masiva hrasta i bojenog medijapana, a frontovi su patinirani što daje posebnu dubinu i stil profilima i detaljima. Viseći elementi su rađeni u formi starog venecijanskog ogledala u ramu. Pult je sa duborezima u masivu hrasta i upečatljivom radnom pločom od Technistone kvarca. Prefinjen izgled kuhinje prati i kvalitetan nemački i švajcarski okov, Blum i Peka.

U čitavom enterijeru provlači se kombinacija hrsta, oraha, kamena i detalja u mesingu. Namerno su upotrebljene dve vrste drveta kako ceo enterijer ne bi izgledao monotono, ali su njihove nijanse pažljivo birane tako da njihova kombinacija bude suptilna i harmonična. Trpezarijski sto za 8 osoba je monumentalan. Sastoji se od masivne kameno-mesingane stope i ploče od kamena uramljenog sa američkim orahom. Komad koji je posebno vredan jeste komoda u dnevnom boravku. Furnirana je plemenitim furnirnom korena američkog oraha a vrata su rađena poput medaljona – duboreza u masivu američkog oraha. Ploča komode je od prirodnog mermera Terre di Bolghieri.

Za razliku od prvog javnog dela, drugi nivo je namenjen intimnijoj zoni i predvidjen je za master spavaću sobu vlasnika i dečije sobe. Master spavaca soba, takodje sa pogledom ka dvorišnom zelenilu, dovoljno je dimenzionisana i za garderobni blok. Zid iza kreveta prekriven je oblogom od brušene kože, a sama obloga sadrži vrata kroz koja se pristupa kupatilu.

Tehnološke performanse nameštaja i opreme predstavljale su i osnovno polazište za estetiku. Čitav prostor odiše elegancijom i preciznošću i čini se da je svaki komad postavljen upravo tamo gde mora stajati. Preplitanje volumena, primena neutralne game prirodnih boja, linija nameštaja, sve to ostavlja utisak jedne precizne funkcionalne organizacije u okviru zadatih volumena.

Kao rezultat nastao je specifičan “estetski prostor” sa enterijerskim detaljima i mobilijarom raskošnog izgleda i pravih umetničkih vrednosti.

Potraga za izvrsnošću, zajedno sa voljom da isporuči proizvode i usluge koji zadovoljavaju potrebe svojih kupaca, omogućili su firmi ESTIA da se izdigne iznad konkurencije, čime je učvrstila svoju tržišnu poziciju kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Batajnički drum br. 6n, 11000 Beograd, Zemun
+381 (0)11 2198 625, +381 (0)11 2197 632, +381 (0)11 31 64 251
E-mail: estia.beograd@gmail.com | Web: www.estia.co.rs