Hotel Indigo Belgrade

Vizual: Delta Hospitality

Hotel Indigo Belgradesmešten u samom srcu grada uskoro otvara svoja vrata gostima.

Hotel Indigo oslikavaće lokalnu tradiciju i kulturu centralne gradske zone Beograda, kao još jedan hotel iz lanca InterContinental grupe. Objekat je deo kulturno-istorijske celine „Knez Mihailova ulica“ i datira iz 19. veka. Nalazi se na izuzetnoj lokaciji, u srcu glavne pešačke zone, između Knez Mihailove i Čika Ljubine ulice. Iz bogatog portfolia hotela Delta Real Estate-a, ovo će biti prvi hotel iz grupe butik hotela.

Hotel raspolažesa 46 soba koje su inspirisane različitim epohama u istoriji Beograda. Jedan tip sobe je inspirisan brutalizmom I obiluje savremenim interpretacijama nameštaja I detalja koji su autentični za ovaj period. Drugi tip sobe inspirsan je art dekos tilom, sa visokim plafonima, karakterističnim tapetama, i elegantnim kupatilima. Sve sobe poseduju specijalno dizajnirane komade i umetnine koje se ne mogu naći ni u jednom drugom hotelu.

 Karakterističan, nesvakidašnji i inspirativan dizajn ovog šarmantog hotela rađen je u potpunosti „in house“. Idejno rešenje je rezultat rada tima Delta Real Estate-a  i oplemenilo je savremenim arhitektonskim rešenjima važno istorijsko nasleđe Beograda, a kao takvo odobreno je od strane InterContinental grupe.

Ispod autentične fasade skriva se priča o kulturi, karakteru i istoriji Beograda. Generalno, inspiracija za dizajn enterijera se pronalazila u užem okruženju  i svim slojevima Beograda, kao grada sa izuzetno bogatom prošlošću.

Dizajn recepcije posetiocima će pružiti odgovor na glavno pitanje  „Šta definiše Beograd?“ sa jasnom porukom da su to „Beograđani“, i da su „ljudi grad a grad ljudi“ što se čita kroz apstraktnu interpretaciju ljudskih figura na recepciji koja je formom inspirisana  spomenikom Kneza Mihaila – najznačajnijom tačkom Trga Republike, koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Srpski ćilimi u kombinaciji sa podnim svetiljkama iz 60-tih i 70-tih, retro komadima nameštaja i umetničkim delima čine osnovni koncept living room-a.

Ambijent restorana pruža jasnu sliku o originalnosti ovog hotela, a predivan bar na terasi s magičnim pogledom na istorijski kvart Beograda, postaće nezaobilazno mesto za sve one koji žele da osete pravi duh beogradskih ulica.

Investitor: Delta Real Estate d.o.o.

Autor idejnog rešenja arhitekture i enterijera : Ivana Letić, Delta Real Estate

Project i cost management u fazi projektovanja i izvođenja radova: Delta Real Estate

Veličina objekta: 7.500 m2

Otvaranje: septembar 2021. godine