Bally showroom

Protekle dve godine su definitivno ostavile traga i svima nam nedostaju popularne modne maloprodajne akcije u Milanu, a Ballijeva najnovija ispostava u skladištu Milana trebalo bi da postane još jedna destinacija koju morate videti.

Foto: Storage Associati  

Smešten u okviru milanske znamenitosti na Viale Piave, 42 unutrašnjost salona čuva neke od istorijskih detalja ugrađenih u originalne zidove zgrade . Godine 1908. lokacija je bilo pozorište Kursaal pre nego što je transformisana u bioskop 1925. do zatvaranja 1989. Showroom je stavio naglasak na zadržavanje ključnih elemenata iz prošlosti dok ih povezuje sa savremenim stavovima brenda Balli.

U ogromnoj unutrašnjosti od 2.400 kvadratnih metara nalazi se izložbeni prostor, kao i kancelarijski prostori na četiri nivoa, u kojima se nalaze Balli-jev dizajn, merchandising, vizuelni merchandising i komunikacioni timovi. Sam izložbeni prostor zauzima nešto manje od 850 kvadratnih metara, a može se pohvaliti impresivnim plafonom od 9 metara. Koncept proizilazi iz želje da se priča o Baliju oživi uz očuvanje istorije unutar zidina ove milanske znamenitosti.

Karakteristike

Zgrada nudi 2.400 kvadratnih metara izložbenog i poslovnog prostora na četiri nivoa, u kojima se nalaze Balli-jevi timovi za dizajn, merchandising, vizuelnu trgovinu i komunikacije. Izložbeni salon zauzima 836 kvadratnih metara. Zadržana je prvobitna visina plafona od 9 metara.

Projekat se otvara sa veličanstvenim ulazom i ogromnom proporcijom prostora, koji do sada nije bio vidljiv spolja. Originalni zatamnjeni prozori zamenjeni su prozorima bez okvira od izuzetno prozirnog stakla koji propuštaju prirodno svetlo. Visoka staklena vrata otvaraju zgradu ka ulici. Zidovi: belo oprani i sirovi, zadržavajući karakter i okvire prvobitne strukture zgrade. Originalni otisak pečata ostaje vidljiv u betonu na zadnjem zidu ulaza od koga je objekat izgrađen. Pod: ručno rađeni mesingani „šrafovi“ umetnuti u sivi pod od smole odražavaju osmougaonu strukturu krova kupole, evocirajući ideju izrade i detalja.

U ovom belom prostoru postoje tri ključna elementa povezana su sa urednim krovom kupole:

  • Recepcija: pun blok od Balli crvenog mermera prekriven mesingom
  • The Balli kruna: viseći okrugli luster od neonskih svetlosnih slova vidljiv tokom dana i noću.
  • Tri prolaza od crvenog mermera i mesinga ističu ulaz u izložbeni prostor. Ove kapije imaju okretna vrata koja se sakrivaju ili otvaraju prema izložbenom prostoru, i podsećaju na trezorska vrata.

Ulaz je dizajniran kao galerijski prostor sa rotirajućim prikazom novih radova – povezivanje sa zajednicom i pružanje prozora u Balli. Ovo je foaje našeg pozorišta.

Izložbeni prostor

Dizajniran kao amfiteatar otvorenog prostora, izložbeni prostor je napravljen od pokretnih delova. Prostor je izgrađen u dva dela – prvi je bio niži, a drugi viši i dostigao je 9 metara. Sekcije su jasno podeljene jakom linijom mesinga koja pokriva pod i zidove. U višim prostorom dominiraju 6 širokih lučnih prozora koji omogućavaju kaskadu prirodnog svetla.

Materijali

Zidovi: u prvom delu su od livenog betona – oda švajcarskoj arhitekturi, koja usavršava upotrebu ovog materijala. Pod: Siva smola. Plafon: crne gipsane ploče Materijali nasleđa kao što su Balli crveni mermer i mesing.

Nameštaj

Viroc izvajane konstrukcije stepeništa, napravljene od fiberbetonskih panela i mesinga, su estetski korisne i tehnički otporne. Napravljene na točkovima, mogu se pomerati za kreiranje različitih scena ili prostora i koriste se za prikazivanje proizvoda, na osnovu potreba koje se razvijaju.

Dodatna oprema je izložena na zidovima, bilo u modularnim tamnim orahovim drvenim sistemima polica, jednostavno pričvršćenim na plitke i tanke mesingane linearne police, ili u modularnim mesinganim policama. Ove strukture mogu da se menjaju i prilagođavaju mnogim oblicima, omogućavajući fleksibilnost. Blokovi skulptura poput nameštaja dolaze od mesinga ili prekriveni tkaninom.

Imaju fioke koje se izvlače do kraja – detalj od mesinga se udvostručuje poput elegantne ručke i pogodan je za radni izložbeni prostor koji teče prirodnim kretanjem sobe. Ogledala omogućavaju prozračnu prostoriju bez blokova omogućavajući klijentima da se slobodno kreću. Nema prirodnih uglova ili kraja. Prilagođeno dizajnirani stolovi sa crnom i mesinganom strukturom i sivim mermernim vrhom upareni su sa prilagođenim stolicama u crnoj cevastoj strukturi sa sivom kožom. Originalne Jean Prouve stolice, koje se povezuju sa Ballijevim modernističkim nasleđem.